تحولات لبنان و فلسطین

یک مداح اهل‌بیت(ع) با بیان اینکه بزرگ‌ترین رسالت و مأموریت ذاکرین ائمه(ع) ایجاد بصیرت در جامعه می باشد ، گفت: مداحی در حرم مطهر رضوی حال و هوایی متفاوت از سایر مکان ها دارد.

حال و هوای متفاوت مداحی در حرم رضوی/ اینجا عشق و ارادت حرف نخست را می‌زند

به گزارش قدس آنلاین، هیچ نمونه‌ای از شجاعت بهتر از اینکه حسین(ع) از لحاظ فداکاری و شهامت نشان داد در عالم پیدا نمی‌شود حتی غیرمسلمانان نیز نمی‌توانند پاکی و زیبایی جوانمردی و پایمردی شهدای کربلا را انکار کنند و این واقعیت دارد که گریه و عزاداری برای امام حسین (ع) و دیگر ائمه اطهار(ع) باعث می‌شود انسان زودتر به مقصد برسد.
رضا قانع یکی از پیر غلامان در عرصه مداحی اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) بوده که 30 است در جوار حرم مطهر امام رضا(ع) به‌ویژه در ایام محرم و صفر برای صاحب‌عزا و نیز زائرانش روضه‌خوانی می‌کند.
برای آشنایی بیشتر با این ذاکر اهل‌بیت(ع) به گفت‌وگو با وی می‌نشینیم:

لطفاً خودتان را معرفی کنید و بفرمایید از چه سالی مداحی را شروع کردید؟
بنده رضا قانع الاف محمدی متولد ۱۳۴۰ هستم. چون پدرم مداح بود از کودکی در محافل روضه اهل‌بیت(ع) حضور داشتم و در سن ۱۷ سالگی رسماً وارد عرصه مداحی شدم.

اولین بار در چه محفلی مداحی کردید؟
اولین مداحی بنده در محله خودمان بود. قبل از اینکه به خدمت سربازی بروم در مجالس خانگی روضه‌خوانی می‌کردم و پس از آن در محافل عزاداری شهرستان‌های دیگر هم از بنده دعوت می‌شد.

مشوق اصلی شما در ای عرصه چه کسی بود؟
پدرم مداح اهل‌بیت(ع) بود و بسیار علاقه داشتند من هم وارد این وادی شدم و پس از آن هم برادرانم که مداح هستند مشوق‌های دیگر بنده برای ادامه کار بودند و هم‌اکنون پسرم نیز با مداحی نوکری ائمه(ع) را می‌کند.

مداحی در حرم مطهر رضوی چه فرقی با دیگر امکان دارد؟
بنده ۳۰ سال است که در آستان مقدس رضوی عرض ادب می‌کنم. باید بگویم درست که همه محافل عزاداری و روضه‌خوانی در محضر معصومین(ع) هستیم اما در حرم که مداحی می‌کنیم زائر آقا علی بن موسی‌الرضا(ع) هستیم و ایشان مستمع اصلی و میزبان مجلس هستند و از طرف دیگر در حرم امام رضا(ع) از همه اقشار، پیر و جوان و مرد و زن حضور دارند لذا باید طوری روضه‌خوانی کرد که به عمق جان این زائرین بنشیند و در شان و مقام اهل‌بیت(ع) باشد.

 در هنگام مداحی رضایت امام رضا(ع) برایتان مهم‌تر است یا مستمعین؟
مسلماً اولین چیز رضایت خود حضرت از مداح است اما در کنار آن رضایت مستمع و زائر هم مهم است‌.

یک مداح چطور می‌تواند بصیرت حسینی را در جامعه ایجاد کند؟
همه ائمه(ع) نور الواحد هستند اما حضرت سیدالشهدا(ع) از موقعیت خاصی در بین ائمه(ع) و عامه مردم برخوردار است طوری که امام رضا (ع) فرمودند «هر که می‌خواهد گریه کند برای جدم حسین گریه کند» و این کلام حضرت نشان‌دهنده این است همه واقعه عاشورا و ماجرای کربلا ازنظر توحیدی و معادی برای ما درس است. شخصیت امام حسین(ع) و رفتار و کردار ایشان برای ما یک الگو است که یک مداح می‌تواند این مهم را بازگو کند. شرایط کنونی ایجاب می‌کند که با درک وقایع آن زمان بصیرت را در خود ارتقا دهیم و یک مداح و روضه‌خوان بایستی بتواند این کار مهم را انجام دهد.

رسالت یک مداح و اولویت کاری او چیست؟
بصیرت افزایی بزرگ‌ترین رسالت یک مداح است. اول باید خود مداح درک و شناخت درست از سیره ائمه اطهار(ع) داشته و اهل مطالعه باشد تا بتواند رسالتش را که ترویج سیره اهل‌بیت(ع) است را به‌درستی انجام دهد. درگذشته در ابتدا مداح چند خط از سیره و روش زندگی آن معصوم بازگو می‌کرد تا مستمعین یک درکی نسبت به آن پیدا کنند و سپس شروع به روضه‌خوانی می‌کرد و بسیار هم این روش مورد استقبال مستمعین و عزاداران قرار می‌گرفت اما متأسفانه چند سالی هست که ما شاهد این نوع مداحی نیستیم و امید داریم دوباره این شیوه از سر گرفته شود.

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.